Ulkoilu ja liikunta

Ulkoilu ja liikunta ovat tärkeitä ikäihmiselle. Liikunta vahvistaa toimintakykyä. Liikkuminen ulkona lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Aina ei kuitenkaan ulkoilu ja liikkuminen onnistu yksin. HelliE tarjoaa tähän avun.

HelliEstä saa luotettavan ulkoilukaverin vähän pitemmälle tai lyhyemmälle lenkille. Aina asiakkaan kunnon ja terveyden tilan mukaan. Helsingissä on myös erilaisia liikuntapuistoja ja lähiliikuntapaikkoja, missä voi harjoittaa kuntoilua. Luotettavan kaverin kanssa se on turvallisempaa ja mukavampaa. Ulkoiluun voi ottaa mukaan myös hyvän ystävän tai muun läheisen. Lenkin jälkeen voi mennä nauttimaan yhdessä vaikka kupillisen kahvia.

Joskus no. liikkuminen ja ulos lähteminen vaativat erityistä motivointia. Vanhan ihmisen elämässä tarvitaan hyvin usein on ns. pitkäkestoista motivointia. Tämä saattaa omaisesta tuntua työläältä. Hyvä läheisen tai itsensä motivointi on kuitenkin a ja o, jotta hyviä asioita tapahtuu. HelliEllä onkin vankka kokemus siitä, miten ikä-ihmisiä motivoidaan tekemään itselle tärkeitä ja mukavia asioita kuten liikuntaa ja ulos lähtemistä.

HelliEn mottona on  ”ei pakolla,vaan motivoimalla ja innostamalla ” Ajatuksena on, että liikunta on tuo iloa ja tukee asiakkaan hyvinvointia. Mahdollista on myös luoda asiakkaalle henkilökohtainen liikuntaohjelma, jota noudatetaan joustavasti ja tilanteiden mukaan.